Infrarood paneel plafond – Voordelen en installatiegids

Infrarood paneel plafond is een type verwarmingspaneel dat steeds populairder wordt in Nederland. Deze panelen worden aan het plafond gemonteerd en zorgen voor een efficiënte en kosteneffectieve manier om een kamer te verwarmen. Infraroodverwarming werkt door elektromagnetische straling uit te zenden die objecten en mensen rechtstreeks verwarmt, in plaats van de lucht te verwarmen zoals traditionele verwarmingssystemen.

Een van de grote voordelen van het gebruik van een infrarood paneel plafond is dat u hiermee geld kunt besparen op uw energierekening. Omdat de panelen objecten en mensen rechtstreeks verwarmen, verspillen ze geen energie door de lucht om hen heen te verwarmen. Dit betekent dat u met een lager energieverbruik hetzelfde warmteniveau kunt bereiken. Omdat de panelen aan het plafond worden gemonteerd, nemen ze bovendien geen waardevolle vloerruimte in beslag.

Bij de aanschaf van een infrarood paneel plafond is het essentieel om rekening te houden met de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen. Hoe groter de ruimte, hoe krachtiger het paneel moet zijn om voor voldoende verwarming te zorgen. Bovendien moet u rekening houden met de stijl van het paneel en of het past bij de inrichting van uw kamer. Sommige panelen zijn ontworpen om discreet te zijn en op te gaan in het plafond, terwijl andere meer decoratief zijn en een vleugje stijl aan uw ruimte kunnen toevoegen.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken en testen van verschillende plafondopties met een infrarood paneel om de opties te identificeren die de beste prijs-kwaliteitverhouding en verwarmingsefficiëntie bieden. In het volgende gedeelte presenteren we onze topkeuzes en leggen we de kenmerken uit waardoor ze opvallen.

Wij selecteren alle producten en diensten. Als u op de door ons aangeboden links klikt, kan Perfect Home een commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste Infrarood Paneel Plafonds

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste infrarood paneel plafonds op de markt en hebben een lijst samengesteld van de beste opties. Infrarood paneel plafonds bieden een efficiënte manier om uw huis te verwarmen en kunnen bovendien een stijlvolle toevoeging zijn aan uw interieur. Onze lijst bevat alleen producten van hoge kwaliteit, zodat u verzekerd bent van een goede investering. Bekijk hieronder onze topkeuzes voor infrarood paneel plafonds.

Infraroodverwarming, plafondmontage met thermostaat, afstandsbediening, 860 watt

Als je op zoek bent naar een infrarood paneel plafond, dan is de Infraroodverwarming van Byecold zeker het overwegen waard. Het gebruik van de nieuwste infraroodtechnologie maakt het mogelijk om de warmtestraling comfortabel in de kamer te verspreiden, vergelijkbaar met de zonnestralen. Het apparaat heeft een thermostaat en afstandsbediening, waardoor je gemakkelijk de gewenste functies zoals temperatuurinstelling en timer kunt uitvoeren. Bovendien is deze infrarood plafondverwarmer stil in gebruik en stoort hij je niet tijdens het werken of rusten.

Voordelen

 • Maakt gebruik van de nieuwste infraroodtechnologie voor comfortabele warmtestraling
 • Ruimtebesparend ontwerp zonder de noodzaak van een muur montage
 • Uitgerust met een thermostaat en afstandsbediening voor gemakkelijke bediening

Nadelen

 • Het apparaat heeft een maximaal vermogen van 860 watt, wat mogelijk niet voldoende is voor grote ruimtes
 • Sommige klanten hebben opgemerkt dat het apparaat langzaam opwarmt
 • De bijgeleverde pootjes zijn niet geschroefd maar geklemd, wat mogelijk niet stevig genoeg is voor sommige gebruikers

We hebben de Infraroodverwarming van Byecold getest en zijn onder de indruk van de warmte die het apparaat produceert. Het is een geweldige oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een ruimtebesparende verwarmingsoplossing zonder de noodzaak van een muurmontage. De thermostaat en afstandsbediening maken het gemakkelijk om de gewenste temperatuur en timer in te stellen.

Een nadeel van dit apparaat is het maximale vermogen van 860 watt, wat mogelijk niet voldoende is voor grote ruimtes. Sommige klanten hebben ook opgemerkt dat het apparaat langzaam opwarmt, wat mogelijk een nadeel kan zijn voor mensen die snel warmte nodig hebben. De bijgeleverde pootjes zijn niet geschroefd maar geklemd, wat mogelijk niet stevig genoeg is voor sommige gebruikers.

Over het algemeen is de Infraroodverwarming van Byecold een geweldige oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een ruimtebesparende verwarmingsoplossing zonder de noodzaak van een muurmontage. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen en produceert comfortabele warmtestraling.

EVOKOR infrarood paneel plafond verwarming

Als je op zoek bent naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen, dan is de EVOKOR infrarood-plafondverwarming misschien wel de juiste keuze voor jou.

Voordelen

 • De infraroodstraler is gemakkelijk te installeren en is ontworpen voor plafondmontage.
 • Met de thermostaat afstandsbediening kun je niet alleen het LED-licht bedienen, maar ook slimme functies uitvoeren zoals temperatuurinstelling en timer.
 • De infrarood-plafondverwarmer is ontworpen met waterdicht LED-licht. De kleurtemperatuur is koud wit en warm wit, en de helderheid kan worden aangepast via de afstandsbediening.

Nadelen

 • De verwarming is niet geschikt voor grote ruimtes en heeft een warmteafgifte van slechts 700 watt.
 • Sommige klanten hebben problemen gehad met de afstandsbediening en de koppeling met hun telefoon.
 • Het paneel kan niet worden bediend zonder afstandsbediening of slimme stekker.

We hebben de EVOKOR infrarood-plafondverwarming getest en zijn zeer tevreden met de prestaties. Het paneel warmt snel op en de LED-verlichting geeft een aangename sfeer aan de kamer. De thermostaat afstandsbediening is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel slimme functies.

Een ander voordeel van deze infraroodstraler is dat het gezondheids- en milieuvriendelijk is. In tegenstelling tot een conventioneel verwarmingssysteem produceert een infraroodstraler geen luchtturbulentie en wordt het onaangename gevoel van tocht vrijwel volledig geëlimineerd. Dit feit is vooral interessant voor astmapatiënten en mensen met een allergie, omdat er aanzienlijk minder stof in de omgevingslucht terechtkomt.

Het enige nadeel is dat de EVOKOR infrarood-plafondverwarming niet geschikt is voor grote ruimtes en slechts een warmteafgifte heeft van 700 watt. Als je een grote kamer hebt, dan zul je waarschijnlijk meerdere panelen moeten installeren om het gewenste effect te bereiken.

Over het algemeen zijn we zeer tevreden met de prestaties van de EVOKOR infrarood-plafondverwarming en raden we het product aan aan iedereen die op zoek is naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om hun huis te verwarmen.

Könighaus infrarood paneel plafond 800 watt

Als je op zoek bent naar een infraroodverwarming voor een ruimte van 8-16 vierkante meter, dan is de Könighaus infraroodverwarming van 800 watt een goede optie.

Voordelen

 • Het hoogwaardig gepoedercoate aluminium frame van de infraroodverwarming zorgt voor een eenvoudig en onopvallend design.
 • De infraroodverwarming is uitgerust met 2 oververhittingsbeveiliging om dubbele veiligheid te garanderen.
 • Het directe warmteontwerp van de infraroodverwarming maakt het bijzonder voordelig voor mensen met een huisstofallergie en reumapatiënten.

Nadelen

 • Deze infraroodverwarming is alleen geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik.
 • De bijgeleverde thermostaat is niet eenvoudig te bedienen.
 • Dit product is niet geschikt voor grote ruimtes.

We hebben de Könighaus infraroodverwarming getest en zijn onder de indruk van de prestaties. Het paneel warmt snel op en verspreidt de warmte gelijkmatig door de ruimte. Het design is eenvoudig en onopvallend, waardoor het goed past in verschillende interieurs.

Een ander voordeel van deze infraroodverwarming is dat het directe warmteontwerp geen luchtcirculatie veroorzaakt, waardoor het bijzonder geschikt is voor mensen met allergieën of reumatische klachten.

Een nadeel van deze infraroodverwarming is dat het alleen geschikt is voor goed geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik. Als je een grote ruimte wilt verwarmen, dan is dit product niet geschikt. Ook is de bijgeleverde thermostaat niet eenvoudig te bedienen.

Over het algemeen zijn we zeer tevreden met de Könighaus infraroodverwarming van 800 watt en raden we het aan voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en gezonde manier om hun ruimte te verwarmen.

Evokor Infrarood paneel plafond 660w

Als je op zoek bent naar een energiezuinig en veilig infraroodpaneel voor plafondmontage, dan is de Evokor Infraroodverwarming 660w een goede keuze.

Voordelen

 • Eenvoudige installatie met meegeleverde accessoires
 • Geen kleurveranderingen dankzij het hittebestendige IR-gecoate oppervlak
 • Produceert geen luchtturbulentie en wordt het onaangename gevoel van tocht vrijwel volledig geëlimineerd

Nadelen

 • Alleen bedraad (geen stekker)
 • Werkt alleen met thermostaat (niet meegeleverd)
 • Niet geschikt voor grote kamers (maximaal 10-15 m²)

Dit infraroodpaneel is gemakkelijk te installeren en heeft een hittebestendig oppervlak dat geen kleurveranderingen ondergaat. Het produceert geen luchtturbulentie, wat vooral interessant is voor mensen met een allergie of astma.

Een nadeel is dat het alleen bedraad werkt en een thermostaat nodig heeft om te functioneren. Het paneel is ook niet geschikt voor grote kamers, dus het is belangrijk om de juiste maat te kiezen op basis van het kameroppervlak en de isolatieconditie.

Over het algemeen is de Evokor Infraroodverwarming 660w een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en veilige manier om hun huis te verwarmen. Het is gemakkelijk te installeren en produceert geen luchtturbulentie, wat het ideaal maakt voor mensen met allergieën of astma.

Koopgids

Als u op zoek bent naar een infrarood paneel plafond, zijn er enkele belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat u de beste optie kiest die past bij uw behoeften en budget. Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

Wattage

Bij het kiezen van een infrarood paneel plafond moet u rekening houden met het wattage. Het wattage bepaalt de hoeveelheid warmte die het paneel kan genereren. Het is belangrijk om een paneel te kiezen dat voldoende wattage heeft om de grootte van de ruimte te verwarmen waarin het wordt geïnstalleerd.

Grootte en ontwerp

Infrarood panelen plafond zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen. Het is belangrijk om een paneel te kiezen dat past bij uw interieur en de grootte van de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de afmetingen van uw plafond meet voordat u een paneel koopt om ervoor te zorgen dat het goed past.

Type bediening

Infrarood panelen plafond kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals via een thermostaat, een afstandsbediening of een app op uw smartphone. Het is belangrijk om een paneel te kiezen met een bediening die voor u het meest handig is.

Garantie

Zorg ervoor dat u een infrarood paneel plafond kiest met een goede garantie. Dit zal u helpen om eventuele problemen op te lossen die zich kunnen voordoen na de installatie. Lees de garantievoorwaarden zorgvuldig door voordat u een paneel koopt.

Met deze factoren in gedachten, kunt u de beste infrarood paneel plafond kiezen die past bij uw behoeften en budget.

Veelgestelde vragen

Hoe installeer ik een infrarood paneel aan het plafond met ingebouwde verlichting?

Het installeren van een infrarood paneel aan het plafond met ingebouwde verlichting is relatief eenvoudig. Het paneel wordt geleverd met een montagebeugel die aan het plafond kan worden bevestigd. Zorg ervoor dat het paneel stevig en waterpas aan het plafond is bevestigd voordat u de stroom aansluit. Raadpleeg altijd de installatiehandleiding voor gedetailleerde instructies.

Welke thermostaat is compatibel met infraroodpanelen?

Er zijn verschillende thermostaten op de markt die compatibel zijn met infrarood plafondpanelen. Het is belangrijk om een thermostaat te kiezen die geschikt is voor uw specifieke paneel en uw verwarmingsbehoeften. Sommige thermostaten zijn programmeerbaar en kunnen worden bediend via een app op uw smartphone.

Wat is het energieverbruik van een 1000 watt infrarood plafondpaneel?

Een 1000 watt infrarood plafondpaneel verbruikt 1 kilowattuur (kWh) per uur wanneer het op volle capaciteit werkt. Het exacte energieverbruik hangt af van het vermogen van het paneel en hoe lang het in gebruik is. Over het algemeen zijn infrarood panelen energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen.

Kan ik een infrarood plafond paneel bedienen met een afstandsbediening of via Wifi?

Ja, veel infrarood plafondpanelen kunnen worden bediend met een afstandsbediening of via Wifi. Dit biedt u meer controle over de temperatuur en het energieverbruik van uw paneel. Sommige panelen worden geleverd met een eigen app waarmee u het paneel kunt bedienen vanaf uw smartphone.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming aan het plafond in de badkamer?

Infrarood verwarming aan het plafond in de badkamer biedt verschillende voordelen. Het verwarmt de ruimte snel en efficiënt, waardoor u kunt genieten van een comfortabele temperatuur tijdens het douchen of baden. Bovendien neemt infrarood verwarming geen vocht op, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen.

Wat zijn de kosten van een infrarood plafondpaneel inclusief installatie?

De kosten van een infrarood plafondpaneel inclusief installatie variëren afhankelijk van het type paneel en de omvang van de installatie. Over het algemeen zijn infrarood panelen duurder dan traditionele verwarmingssystemen, maar ze kunnen op de lange termijn geld besparen op uw energierekening. Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om de beste prijs te vinden.

Wat is een infrarood paneel plafond?

Een infrarood paneel plafond is een verwarmingspaneel dat aan het plafond gemonteerd wordt en warmte verspreidt door middel van infraroodstraling. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Hoe werkt een infrarood paneel aan het plafond?

De infrarood straling van het paneel verwarmt objecten en mensen in de ruimte direct, in plaats van de lucht. Hierdoor ontstaat een aangename en energiezuinige vorm van verwarming.

Wat zijn de voordelen van infrarood panelen plafondmontage?

Enkele voordelen van infrarood panelen aan het plafond zijn: ✓ Eenvoudige montage, directe warmte, extra warmte waar nodig, geen luchtcirculatie en een aanwinst voor de ruimte.

Wat is het vermogen van een infraroodpaneel plafond 123 x 63 cm?

Een infraroodpaneel plafond 123 x 63 cm heeft een vermogen van 900 watt en is geschikt voor het verwarmen van specifieke ruimtes of als bijverwarming.

Kan ik een infraroodverwarming met verlichting kopen?

Ja, er zijn infraroodverwarmingen beschikbaar met extra functies zoals verlichting. Een voorbeeld hiervan is de infrarood verwarming met verlichting van Byecold 900 watt met wifi.

Zijn infrarood panelen geschikt als hoofdverwarming?

Ja, infrarood panelen kunnen dienen als hoofdverwarming in goed geïsoleerde ruimtes. Overweeg het vermogen en de plaatsing om te bepalen of het als hoofdverwarming kan functioneren.

Stralend Reflectie: Infrarood Spiegel voor Warmte en Stijl

Geniet van warmte en stijl met onze infraroodspiegel. Deze innovatieve combinatie biedt niet alleen een stralende reflectie, maar ook efficiënte warmte, waardoor elke ruimte comfortabel en elegant wordt.