Behang is een belangrijk element in de inrichting van elke slaapkamer. Het kan de kamer transformeren, van een saaie en eentonige ruimte naar een gezellige en persoonlijke omgeving. Behang slaapkamer is er in verschillende soorten en maten, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welk behang het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Een belangrijk aspect om op te letten bij het kiezen van behang slaapkamer is het materiaal waarvan het is gemaakt. Sommige soorten behang zijn gemaakt van papier, terwijl andere zijn gemaakt van vinyl of textiel. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de omstandigheden waarin het zal worden gebruikt. Zo kan papieren behang goedkoper zijn, maar minder duurzaam dan vinyl of textiel.

Een ander belangrijk aspect is de stijl van het behang. Er zijn talloze ontwerpen beschikbaar, van eenvoudige effen kleuren tot gedurfde patronen en afbeeldingen. Het is belangrijk om een stijl te kiezen die past bij de rest van de inrichting van de slaapkamer, en die tegelijkertijd aansluit bij jouw persoonlijke smaak.

Bij het kiezen van behang slaapkamer is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer. Een druk patroon kan bijvoorbeeld overweldigend zijn in een kleine ruimte, terwijl een effen kleur de kamer juist groter kan doen lijken. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe het behang zal worden aangebracht en of je dit zelf wilt doen of wilt uitbesteden aan een professional.

Met deze factoren in gedachten, hebben we verschillende soorten behang slaapkamer getest en beoordeeld op basis van kwaliteit, duurzaamheid, ontwerp en gebruiksgemak. In de volgende secties zullen we onze bevindingen delen en aanbevelingen doen voor de beste behang slaapkamer opties op de markt.

Wij selecteren alle producten en diensten. Als u op de door ons aangeboden links klikt, kan Perfect Home een commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste behang voor de slaapkamer

Hieronder vindt u onze lijst met de beste behangopties voor de slaapkamer. Of u nu op zoek bent naar een rustgevend patroon of een opvallende print, wij hebben de beste opties voor u verzameld. Onze selectie is gebaseerd op kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid. Lees verder om onze topkeuzes te ontdekken.

Zilver grijs metallic modern behang slaapkamer

Als je op zoek bent naar behang voor jouw slaapkamer, dan is het Zilvergrijs metallic modern Behang slaapkamer zeker een goede optie.

Voordelen

 • Premium kwaliteit
 • Modern design
 • Gemaakt in Duitsland

Nadelen

 • Donkere kleur
 • Toont elke kleine fout in de muur
 • Onderste laag is blauw-grijs in plaats van wit

Dit behang is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een modern design dat geschikt is voor verschillende kamers, waaronder de slaapkamer, woonkamer, keuken en lounge. Het behang is gemaakt in Duitsland en blinkt uit in kwaliteit.

Een nadeel van dit behang is dat de kleur donkerder is dan verwacht en elke kleine fout in de muur laat zien. Ook is de onderste laag blauw-grijs in plaats van wit, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.

Over het algemeen is het Zilvergrijs metallic modern Behang slaapkamer een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardig behang met een modern design.

Murimage effen Fotobehang paardenbloem behang slaapkamer

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig fotobehang voor je slaapkamer, dan is het Murimage Behang slaapkamer Fotobehang paardenbloem wellicht iets voor jou.

Voordelen

 • Gemaakt in Duitsland: Dit hoogwaardige Murimage fotobehang wordt in Duitsland gemaakt en ook vanaf hier verzonden. De kleuren zijn briljant, lichtecht en geurvrij en dus 100% geschikt voor je woonruimtes. Eenvoudige montage met meegeleverde lijm.
 • Inhoud levering: Je ontvangt van ons het Murimage fotobehang bloemen paardenbloem 366 x 254 cm: 8 delen elk 127 x 91,5 cm (breedte x hoogte) inclusief lijm om te plakken, en een montagehandleiding waarin het behangen stap voor stap wordt uitgelegd.
 • Premium kwaliteit: Ecologisch drukproces met lichtechte, waterbestendige kleuren en hoge kleurglans. Geurloos – daarom uitstekend geschikt voor woon-, slaap- en kinderkamers en alle binnenruimtes. Montage: Met de meegeleverde speciale lijm en de montagehandleiding bereik je het beste resultaat. De lijm wordt op de behangdelen aangebracht en deze worden op het droge wandoppervlak geplakt en glad geverfd.

Nadelen

 • Niet vlekbestendig: Dit fotobehang is niet vlekbestendig. Wees dus voorzichtig bij het aanbrengen en vermijd vuil of vlekken op het behangoppervlak.
 • Vereist accessoires voor montage: Voor de montage worden de volgende accessoires aanbevolen: behangborstel, behangrol, emmer en water voor het mengen van de lijm, duimstok, potlood en waterpas, cutter, vloerbescherming (folie of krant). Dit is niet inbegrepen bij de levering van het product.
 • Niet geschikt voor oppervlakken met vuil, stof, siliconen- en oliehoudende verf en latexverf: De ondergrond (muur, deur, meubelstuk, enz.) moet vrij zijn van vuil, stof, siliconen- en oliehoudende verf en latexverf.

Het Murimage Behang slaapkamer Fotobehang paardenbloem is een hoogwaardig product dat perfect is voor het decoreren van je slaapkamer. Het is gemaakt in Duitsland en heeft een eenvoudige montage met meegeleverde lijm. De ecologische drukproces met lichtechte, waterbestendige kleuren en hoge kleurglans zorgt voor een premium kwaliteit. Het behang is echter niet vlekbestendig en vereist accessoires voor montage. Bovendien is het niet geschikt voor oppervlakken met vuil, stof, siliconen- en oliehoudende verf en latexverf.

Het Murimage Behang slaapkamer Fotobehang paardenbloem is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig fotobehang voor de slaapkamer.

Behang slaapkamer Runa walls  Art Fotobehang Bos Landschap

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig fotobehang voor je slaapkamer, dan is het Runa Art Behang slaapkamer Fotobehang Bos Landschap misschien wel iets voor jou.

Voordelen

 • Eenvoudig te monteren
 • Fotorealistische motieven met levendige kleuren
 • Gemaakt van duurzaam materiaal

Nadelen

 • Geen optie om het formaat aan te passen
 • Niet geschikt voor vochtige ruimtes
 • Kan lastig te verwijderen zijn

Dit fotobehang is gemaakt in Duitsland en is van uitstekende kwaliteit. Het is eenvoudig te monteren en heeft fotorealistische motieven met levendige kleuren. Bovendien is het gemaakt van duurzaam materiaal en is het waterbestendig, geurvrij en geschikt voor kinder- en slaapkamers.

Het enige nadeel is dat het formaat niet kan worden aangepast en dat het niet geschikt is voor vochtige ruimtes. Bovendien kan het lastig zijn om het behang te verwijderen als je het wilt vervangen.

Al met al is het Runa Art Behang slaapkamer Fotobehang Bos Landschap een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardig fotobehang voor zijn slaapkamer.

3D goud wit luxueus slaapkamer behang

Als je op zoek bent naar behang voor je slaapkamer, dan is het 3D behang goud wit Behang slaapkamer wellicht iets voor jou.

Voordelen

 • Het hoogwaardige geometrische ontwerp met witte en gouden kleuren zorgt voor een luxe uitstraling in je slaapkamer.
 • Het behang is van vliesmateriaal, wat het gemakkelijk maakt om aan te brengen op de muur.
 • Het behang is gemaakt in Duitsland en heeft RAL- en FSC-certificaten, wat wijst op premium kwaliteit.

Nadelen

 • Het behang is niet vlekbestendig, wat betekent dat het niet gemakkelijk schoon te maken is als er vlekken op komen.
 • Het behang heeft een rapport van 18 cm bij een rechte aanzet, wat betekent dat het patroon bij de volgende baan verplaatst wordt. Dit kan leiden tot meer afval bij het aanbrengen van het behang.
 • Het behang is duurder dan sommige andere behangopties op de markt.

Dit behang is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een luxe uitstraling in hun slaapkamer en bereid zijn om wat extra geld uit te geven. Het geometrische ontwerp met witte en gouden kleuren is erg stijlvol en zal zeker de aandacht trekken. Het behang is gemakkelijk aan te brengen en heeft een premium kwaliteit die wordt onderstreept door de RAL- en FSC-certificaten.

Als je echter op zoek bent naar behang dat gemakkelijk schoon te maken is of als je een strak budget hebt, dan is dit behang wellicht niet de beste keuze voor jou. Het rapport van 18 cm kan ook leiden tot meer afval bij het aanbrengen van het behang.

In het algemeen kunnen we zeggen dat dit behang een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een luxe uitstraling in hun slaapkamer en bereid zijn om wat extra geld uit te geven.

Chic bruin industrieel glanzend Behang slaapkamer

Als je op zoek bent naar behang voor je slaapkamer, woonkamer of keuken, dan is het behang van Marburg Behang slaapkamer misschien wel iets voor jou. Hieronder hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van dit product op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Dit behang heeft een koperbruine kleur en een betonlook, wat een industriële uitstraling geeft aan de kamer.
 • Het behang is gemaakt van hoogwaardig vliesbehang en is daardoor van goede kwaliteit.
 • Het heeft een rapport van 64cm, waardoor het makkelijk aan te brengen is.

Nadelen

 • Dit behang is vrij zwaar, waardoor het lastig kan zijn om het op de muur aan te brengen.
 • Sommige klanten hebben aangegeven dat er geen patroon is om de banen op elkaar aan te sluiten, waardoor je de naden kunt zien.
 • Het kan zijn dat de kleur van het behang in het echt iets afwijkt van de kleur op de foto’s.

Dit behang van Marburg Behang slaapkamer is een goede keuze als je op zoek bent naar een koperbruin behang met een industriële uitstraling. Het behang is van goede kwaliteit en makkelijk aan te brengen. Houd er wel rekening mee dat het behang vrij zwaar kan zijn en dat de kleur iets kan afwijken van de foto’s.

Het behang is onderdeel van de Avalon assortiment van Marburg en is gemaakt in Duitsland. Het heeft het RAL-GÜTEZEICHEN en is ISO-gecertificeerd. Het behang is vlekbestendig en heeft een afmeting van 10,05L x 0,53B meter. Het weegt 1,6 kilogram en heeft een effen stijl. Het behang is geschikt voor de slaapkamer, woonkamer of keuken en heeft een plaats in de bestsellerlijst van #405 in Behang. Het heeft een klantenbeoordeling van 4,3 van de 5 sterren, gebaseerd op 58 beoordelingen.

Aankoopgids

Als het gaat om het kiezen van behang voor de slaapkamer, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat u de beste optie kiest voor uw behoeften. Hieronder vindt u enkele belangrijke kenmerken om te overwegen bij het kiezen van behang voor uw slaapkamer.

Materiaal

Het materiaal van het behang is een belangrijke factor om te overwegen. U wilt ervoor zorgen dat het materiaal duurzaam is en bestand is tegen scheuren en slijtage. Papieren behang is een goedkope optie, maar het is niet zo duurzaam als vinylbehang. Vinylbehang is gemakkelijker schoon te maken en kan langer meegaan dan papieren behang.

Patroon en kleur

Het patroon en de kleur van het behang zijn ook belangrijke factoren om te overwegen. U wilt ervoor zorgen dat het patroon en de kleur passen bij de rest van uw slaapkamerinrichting. Kies een patroon en kleur dat rustgevend is en bijdraagt aan een ontspannen sfeer in uw slaapkamer.

Textuur

De textuur van het behang kan ook een invloed hebben op de sfeer van uw slaapkamer. Sommige mensen geven de voorkeur aan glad behang, terwijl anderen de voorkeur geven aan behang met een reliëf of structuur. Overweeg welke textuur het beste past bij de stijl van uw slaapkamer en uw persoonlijke voorkeur.

Prijs

Ten slotte is de prijs van het behang een belangrijk punt om te overwegen. Behang kan variëren in prijs, afhankelijk van het materiaal, patroon en merk. Het is belangrijk om een budget te hebben en binnen dat budget te blijven. Vergelijk prijzen en kies een behang dat past bij uw budget en behoeften.

Als u deze factoren in overweging neemt bij het kiezen van behang voor uw slaapkamer, kunt u er zeker van zijn dat u de beste optie kiest voor uw behoeften.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik het juiste behang voor een romantische slaapkamer?

Het kiezen van het juiste behang voor een romantische slaapkamer kan een uitdagende taak zijn. Overweeg het gebruik van zachte kleuren zoals pastelroze, lichtblauw of lavendel. Kies voor behang met een patroon van bloemen of delicate motieven om de romantische sfeer te versterken. Ook het gebruik van behang met een zachte textuur kan bijdragen aan de romantische uitstraling van de slaapkamer.

Wat zijn de kenmerken van Hotel Chique behang voor de slaapkamer?

Hotel Chique behang heeft een luxe uitstraling en is perfect voor het creëren van een chique en elegante slaapkamer. Het behang is vaak gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals zijde of fluweel, en heeft vaak een patroon van geometrische vormen of strepen. De kleuren zijn vaak donker en gedurfd, zoals zwart, donkerblauw of bordeauxrood.

Op welke manieren kan luxe behang de uitstraling van een slaapkamer verrijken?

Luxe behang kan op verschillende manieren bijdragen aan de uitstraling van een slaapkamer. Het gebruik van hoogwaardige materialen en opvallende patronen kan de slaapkamer een gevoel van luxe en elegantie geven. Ook het gebruik van gedurfde kleuren kan bijdragen aan de algehele uitstraling van de slaapkamer. Luxe behang kan een statement maken en de slaapkamer een unieke uitstraling geven.

Welke kleuren behang zijn aan te raden voor een beige slaapkamer?

Voor een beige slaapkamer zijn zachte kleuren zoals pastelroze, lichtblauw of crème aan te raden. Deze kleuren vullen het beige aan en creëren een rustige en ontspannen sfeer. Ook het gebruik van behang met een patroon van bloemen of natuurlijke motieven kan de slaapkamer een frisse uitstraling geven.

Welke behangideeën passen goed in een moderne slaapkamer?

In een moderne slaapkamer passen behangideeën met een strak en minimalistisch ontwerp goed. Kies voor behang met geometrische vormen, strepen of een effen kleur. Het gebruik van behang met een metallic afwerking kan ook bijdragen aan de moderne uitstraling van de slaapkamer. Kies voor neutrale kleuren zoals grijs, wit of zwart om de slaapkamer een tijdloze uitstraling te geven.

Hoe kan groen behang bijdragen aan de sfeer in de slaapkamer?

Groen behang kan bijdragen aan een rustgevende en ontspannen sfeer in de slaapkamer. Het gebruik van groen behang met een patroon van bladeren of planten kan de slaapkamer een natuurlijke uitstraling geven. Ook het gebruik van effen groen behang kan bijdragen aan de rustgevende sfeer van de slaapkamer. Kies voor zachte tinten zoals mintgroen of saliegroen om de slaapkamer een kalme uitstraling te geven.

Wat zijn de producttypen en behang looks voor de slaapkamer in 2024?

Trends voor slaapkamer behang in 2024 leunen sterk naar natuurlijke patronen, vintage looks, en romantische motieven. Verwacht veel gebruik van rustgevende kleuren en organische vormen die een kalme sfeer scheppen. Eijffinger en behangloods bieden een uitgebreid assortiment van deze stijlen. Fotobehang met landschappen of abstracte kunst zijn ook populair om een unieke look te creëren in jouw slaapkamer.

Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van behang voor mijn slaapkamer?

Het kiezen van het perfecte behang voor in je slaapkamer vereist overweging van de grootte van de ruimte, de lichtinval, en jouw persoonlijke stijl. Donkere kleuren en grote patronen kunnen een kleine ruimte kleiner laten lijken, terwijl lichte tinten en effen designs meer openheid kunnen bieden. Laat je inspireren door het assortiment van verschillende leveranciers en overweeg fotobehang voor een persoonlijke toets.

Kan romantisch of vintage behang in elke slaapkamer?

Absoluut, romantisch behang kan een prachtige toevoeging zijn aan elke slaapkamer, ongeacht de grootte of stijl. Met de juiste keuze van kleuren en patronen kan je een warme en uitnodigende sfeer in je slaapkamer creëren. Romantisch behang met bloemmotieven, zachte kleuren of vintage elementen kan een knusse en ontspannen omgeving creëren.