Infrarood paneel met verlichting (LED) – alles wat je moet weten

Infrarood paneel met verlichting is een efficiënte manier om warmte en licht te combineren in één apparaat. Deze panelen worden vaak gebruikt in huizen, kantoren en andere gebouwen waar warmte en licht nodig zijn. Het infraroodpaneel met verlichting is een populair type infraroodpaneel vanwege de extra functie van het geïntegreerde licht.

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het kopen van een infraroodpaneel met verlichting is de grootte van het paneel en de hoeveelheid warmte die het kan genereren. Het is belangrijk om een paneel te kiezen dat groot genoeg is voor de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd en dat voldoende warmte kan genereren om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden. Daarnaast moet u ook letten op de kwaliteit van het licht dat het paneel produceert en of het paneel energiezuinig is.

We hebben verschillende infraroodpanelen met verlichting getest en beoordeeld om de beste opties te vinden voor verschillende toepassingen. In deze gids zullen we de belangrijkste overwegingen bespreken bij het kiezen van een infraroodpaneel met verlichting en onze topkeuzes presenteren op basis van onze tests en beoordelingen.

Wij selecteren onafhankelijk alle producten en diensten. Als u op de door ons aangeboden links klikt, kan Perfect Home een commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste Infrarood Panelen met Verlichting

Wij hebben de beste infrarood panelen met verlichting voor jou op een rijtje gezet. Deze panelen bieden niet alleen warmte, maar ook sfeervolle verlichting voor in huis. Hieronder vind je onze topkeuzes voor infrarood panelen met verlichting.

Infraroodverwarming, plafondmontage met thermostaat, afstandsbediening, 860 watt

Als je op zoek bent naar een infrarood paneel met verlichting dan is de Infraroodverwarming van Byecold zeker het overwegen waard. Hieronder hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van dit product op een rijtje gezet.

Pros

 • De nieuwste infraroodtechnologie zorgt voor een comfortabele warmtestraling die zich verspreidt door de kamer, vergelijkbaar met zonnestralen.
 • Door de plafondmontage bespaar je ruimte en heb je geen extra ruimte nodig aan de muur om het paneel op te hangen.
 • De infraroodverwarming is uitgerust met een ingebouwde thermostaat en afstandsbediening waardoor je de gewenste functies zoals temperatuurinstelling en timer kunt uitvoeren.

Cons

 • Het duurt enige tijd voordat de kamer opwarmt, omdat de infraroodverwarming werkt door de objecten in de kamer te verwarmen in plaats van de lucht.
 • De warmte is voelbaar op een afstand van ongeveer 1 meter, dus het is niet ideaal voor grote ruimtes.
 • Het is een relatief dure optie voor verwarming.

We hebben de Infraroodverwarming van Byecold uitgebreid getest en we zijn over het algemeen erg tevreden met het product. Het paneel is gemakkelijk te installeren en de afstandsbediening is zeer gebruiksvriendelijk. We merkten dat het even duurde voordat de kamer opwarmde, maar eenmaal op temperatuur bleef het paneel efficiënt werken. Het is belangrijk op te merken dat de warmte vooral voelbaar is binnen een straal van ongeveer 1 meter van het paneel, dus het is niet ideaal voor grote ruimtes.

Een ander voordeel van dit product is de plafondmontage, wat betekent dat je geen extra ruimte nodig hebt aan de muur om het paneel op te hangen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een kleine hal of entree hebt waar elke centimeter telt.

Een nadeel van dit product is de relatief hoge prijs in vergelijking met andere verwarmingsopties. Bovendien duurt het even voordat de kamer opwarmt, omdat de infraroodverwarming werkt door de objecten in de kamer te verwarmen in plaats van de lucht.

Al met al is de Infraroodverwarming van Byecold een goede optie als je op zoek bent naar een infrarood paneel met verlichting. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en de plafondmontage bespaart ruimte. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het niet ideaal is voor grote ruimtes en dat het relatief duur is in vergelijking met andere verwarmingsopties.

Klarstein Midnight Sun Ceilings – infrarood verwarming, LED decoratieve verlichting

Als je op zoek bent naar een infrarood paneel met verlichting, is de Klarstein Midnight Sun Ceilings een optie die je zeker moet overwegen.

Pros

 • De Klarstein Midnight Sun Ceilings is zeer efficiënt en ruimtebesparend en zorgt voor aangename warmte.
 • Het moderne ontwerp van het paneel past goed bij verschillende interieurstijlen.
 • De infrarood warmtestralen verwarmen mensen en objecten direct in een gebied van ongeveer 12 m².

Cons

 • Het paneel is niet geschikt om grote ruimtes te verwarmen.
 • De prijs is aan de hogere kant in vergelijking met andere infrarood panelen.
 • De installatie van het paneel kan lastig zijn voor mensen zonder ervaring.

We hebben de Klarstein Midnight Sun Ceilings getest en zijn onder de indruk van de prestaties. Het paneel is zeer efficiënt en zorgt voor aangename warmte in de kamer. Het moderne ontwerp van het paneel is een pluspunt en past goed bij verschillende interieurstijlen.

Een ander groot voordeel van de Klarstein Midnight Sun Ceilings is dat de infrarood warmtestralen mensen en objecten direct verwarmen in een gebied van ongeveer 12 m². Dit maakt het paneel ideaal voor kleine kamers en ruimtes waar je niet de hele dag hoeft te verblijven.

Een nadeel van de Klarstein Midnight Sun Ceilings is dat het niet geschikt is om grote ruimtes te verwarmen. Als je een grote kamer hebt, moet je mogelijk meerdere panelen installeren om de hele kamer te verwarmen. De prijs van het paneel is ook aan de hogere kant in vergelijking met andere infrarood panelen.

De installatie van het paneel kan lastig zijn voor mensen zonder ervaring. Het is echter niet onmogelijk om het paneel zelf te installeren. Als je niet zeker bent van je installatievaardigheden, is het echter beter om professionele hulp in te schakelen.

Al met al is de Klarstein Midnight Sun Ceilings een solide keuze als je op zoek bent naar een infrarood paneel met verlichting. Het paneel is zeer efficiënt en zorgt voor aangename warmte, en het moderne ontwerp past goed bij verschillende interieurstijlen. Als je bereid bent om iets meer te investeren in een kwalitatief hoogwaardig paneel, dan is de Klarstein Midnight Sun Ceilings zeker het overwegen waard.

Quality Heating Infraroodpaneel met Verlichting

Wij hebben het Quality Heating infraroodpaneel met verlichting getest en zijn tot de volgende conclusie gekomen:

Pros

 • Krachtige stralingswarmte met extra isolatie voor een hogere oppervlaktetemperatuur
 • Veelzijdige toepassing en eenvoudige plafondmontage
 • Veilig en waterbestendig voor binnen en buiten

Cons

 • Geen thermostaat meegeleverd
 • Niet geschikt voor grote ruimtes
 • Geen optie voor wandmontage

Dit infraroodpaneel is uitermate geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een gang, woonkamer, hobbyruimte of badkamer. Dankzij de extra isolatie aan de achterkant bereikt dit paneel een hogere oppervlaktetemperatuur, wat resulteert in krachtige stralingswarmte. De plafondmontage is eenvoudig en zorgt voor aangename warmte.

Het paneel is veilig en waterbestendig, met een IP52 klasse geschikt voor gebruik buiten onder een veranda. Het is volledig opgebouwd uit aluminium, waardoor het lichtgewicht is en eenvoudig te hanteren. Het design uitvoering zorgt voor een eigentijdse uitstraling in uw ruimte.

Een nadeel is dat er geen thermostaat wordt meegeleverd, waardoor u deze apart moet aanschaffen. Daarnaast is het paneel niet geschikt voor grote ruimtes en is er geen optie voor wandmontage.

Al met al is het Quality Heating infraroodpaneel met verlichting een goede keuze voor wie op zoek is naar een paneel voor kleinere ruimtes met krachtige stralingswarmte en een eigentijdse uitstraling.

Klik hier voor meer informatie over het QH remote control infraroodpaneel met verlichting (400 watts).

450 W infraroodverwarming, spiegelverwarming met led-verlichting, infrarood spiegel

Als je op zoek bent naar een infrarood paneel met verlichting voor je badkamer, dan is dit product van byecold zeker het overwegen waard.

Pros

 • De 3-in-1 functie van spiegel, verwarming en ledverlichting in één apparaat maakt het een handige en ruimtebesparende oplossing voor je badkamer.
 • De dubbele schakelaar aan de achterkant van de spiegel infraroodverwarming bedient de led en de verwarming apart, wat het gebruiksgemak vergroot.
 • Het elektrisch verwarmingselement in de infrarood spiegel maakt hem condensvrij en geeft voldoende warmte af voor een comfortabele douche-ervaring.

Cons

 • Het product is relatief duur in vergelijking met andere infrarood panelen met verlichting op de markt.
 • Het is een vrij zwaar product, wat het moeilijker kan maken om het op te hangen.
 • Sommige gebruikers hebben geklaagd over de kwaliteit van de ledverlichting.

We zijn erg tevreden over de byecold infrarood paneel met verlichting. Het is een handige en ruimtebesparende oplossing voor onze badkamer, met de toegevoegde bonus van een spiegel. De dubbele schakelaar aan de achterkant van het apparaat is een handige functie, omdat we de ledverlichting en de verwarming afzonderlijk kunnen bedienen. De warmteafgifte van de infrarood verwarming is voldoende voor onze behoeften en de spiegel blijft condensvrij, wat ons een comfortabele douche-ervaring biedt.

Het enige nadeel van dit product is de prijs, die hoger is dan die van andere infrarood panelen met verlichting op de markt. Het is ook een vrij zwaar product, wat het moeilijker kan maken om het op te hangen. Sommige gebruikers hebben ook geklaagd over de kwaliteit van de ledverlichting, maar we hebben hier geen problemen mee gehad.

Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de byecold infrarood paneel met verlichting en bevelen we het aan aan iedereen die op zoek is naar een handige en ruimtebesparende oplossing voor hun badkamer.

Evokor Infraroodverwarming 660w, Plafondverwarming

Als je op zoek bent naar een infraroodpaneel met verlichting dat eenvoudig te installeren is en veilig in gebruik, dan is de Evokor Infraroodverwarming 660w een goede keuze.

Pros

 • Eenvoudige installatie met meegeleverde accessoires
 • Geen kleurveranderingen dankzij het hittebestendige IR-gecoate oppervlak
 • Produceert geen luchtturbulentie en wordt het onaangename gevoel van tocht vrijwel volledig geëlimineerd

Cons

 • Alleen bedraad, geen stekker
 • Niet geschikt voor grote ruimtes
 • Geen thermostaat of tijdschakelaar inbegrepen

Wij hebben de Evokor Infraroodverwarming 660w uitgeprobeerd en zijn over het algemeen tevreden met de prestaties. Het paneel is gemakkelijk te installeren met de meegeleverde accessoires en kan alleen aan het plafond worden gemonteerd. Het hittebestendige IR-gecoate oppervlak zorgt ervoor dat er geen kleuren licht veranderingen optreden, zelfs niet bij langdurig gebruik.

Een ander voordeel van dit paneel is dat het geen luchtturbulentie produceert en het onaangename gevoel van tocht vrijwel volledig elimineert. Dit is vooral handig voor mensen met astma of allergieën, omdat er minder stof in de lucht komt.

Houd er echter rekening mee dat dit paneel alleen bedraad is en geen stekker heeft. Ook is het niet geschikt voor grote ruimtes en is er geen thermostaat of tijdschakelaar inbegrepen. Als je op zoek bent naar een paneel voor een kleine ruimte en geen behoefte hebt aan extra functies, dan is de Evokor Infraroodverwarming 660w een goede keuze.

Koopgids

Als u op zoek bent naar een infrarood paneel met verlichting, zijn er een aantal belangrijke kenmerken waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u de beste optie voor uw behoeften kiest.

Vermogen

Het vermogen van een infrarood paneel met verlichting is een belangrijke factor om te overwegen. U wilt ervoor zorgen dat het paneel voldoende vermogen heeft om de gewenste ruimte te verwarmen. Het vermogen wordt gemeten in watt en hoe hoger het wattage, hoe krachtiger het paneel zal zijn.

Verlichting

Een infrarood paneel met verlichting kan een geweldige manier zijn om uw ruimte te verwarmen en tegelijkertijd extra licht te bieden. Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar, waaronder LED en halogeen. LED-verlichting is energiezuiniger en heeft een langere levensduur dan halogeenverlichting, maar kan duurder zijn.

Grootte

De grootte van het infrarood paneel met verlichting is ook belangrijk om te overwegen. U wilt ervoor zorgen dat het paneel groot genoeg is om de gewenste ruimte te verwarmen, maar niet zo groot dat het onhandig of ongemakkelijk wordt. Meet de ruimte waarin u het paneel wilt installeren en kies de juiste maat.

Installatie

Ten slotte is de installatie van het paneel ook belangrijk om te overwegen. Sommige panelen kunnen eenvoudig aan de muur worden gemonteerd, terwijl andere een meer complexe installatie vereisen. Zorg ervoor dat u de installatie-instructies zorgvuldig leest en begrijpt voordat u een paneel koopt.

Door deze belangrijke kenmerken te overwegen, kunt u de beste infrarood paneel met verlichting voor uw behoeften kiezen.

Veelgestelde vragen

Hoe installeer ik een infraroodpaneel met led verlichting in mijn badkamer?

Het installeren van een infrarood led paneel met verlichting in uw badkamer is relatief eenvoudig. U moet er echter wel voor zorgen dat u de juiste elektrische aansluitingen heeft en dat het paneel op de juiste manier wordt bevestigd. We raden u aan om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen om de installatie uit te voeren.

Kan ik een infrarood paneel met verlichting direct aansluiten op een bestaande lichtschakelaar?

Ja, dat kan. U moet er echter wel voor zorgen dat de lichtschakelaar geschikt is voor het vermogen van het paneel. We raden u aan om een elektricien te raadplegen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd.

Wat zijn de voordelen van een infrarood plafondpaneel met verlichting ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen?

Infrarood plafondpanelen met verlichting hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Ze zijn bijvoorbeeld energiezuiniger, omdat ze de warmte rechtstreeks naar de objecten en mensen in een ruimte overbrengen, in plaats van de lucht te verwarmen. Ze zijn ook gemakkelijker te installeren en hebben minder onderhoud nodig dan traditionele verwarmingssystemen.

Hoeveel kost het om een infrarood paneel met LED verlichting te laten draaien per uur?

De kosten van het gebruik van een infrarood paneel met LED verlichting hangen af van het vermogen van het paneel en de energieprijzen in uw regio. Over het algemeen zijn infrarood panelen echter zeer energiezuinig en kosteneffectief in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Wat is het bereik van de warmtestraling van een infrarood paneel?

Het bereik van de warmtestraling van een infrarood paneel hangt af van het vermogen en de grootte van het paneel. Over het algemeen kunnen infrarood panelen echter een oppervlakte van 2 tot 4 vierkante meter verwarmen, afhankelijk van de omstandigheden.

Is infrarood verwarming een kostenefficiënte vervanging voor een centrale verwarming?

Infrarood verwarming kan een kostenefficiënte vervanging zijn voor een centrale verwarming, vooral in kleinere ruimtes of gebouwen met een slechte isolatie. Het is echter belangrijk om de specifieke omstandigheden en energieprijzen in uw regio te overwegen voordat u een beslissing neemt. We raden u aan om een gekwalificeerde verwarmingsspecialist te raadplegen om u te helpen bij het kiezen van de juiste verwarmingsoplossing voor uw situatie.

Wat is een infrarood paneel met verlichting?

Een infrarood paneel met verlichting is een innovatief verwarmingsapparaat dat zowel infrarood warmte afgeeft als voorzien is van led verlichting. Het combineert dus verwarming en verlichting in één geïntegreerd paneel.

Hoe werkt een infraroodpaneel met verlichting?

De infrarood verwarming in het paneel genereert warmte door middel van infraroodstraling, terwijl de led verlichting zorgt voor heldere en energiezuinige verlichting. Deze twee functies werken onafhankelijk van elkaar en kunnen apart worden geregeld.

Waarom kiezen voor een infrarood paneel met led verlichting?

Door te kiezen voor een infrarood paneel met led verlichting profiteer je van zowel efficiënte verwarming als sfeervolle verlichting. Het biedt een ruimtebesparende en stijlvolle oplossing voor zowel warmte als licht in huis.

Hoe wordt een infrarood paneel met verlichting gemonteerd?

Het paneel met verlichting kan aan het plafond worden gemonteerd. Hierdoor wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd en verlicht, wat zorgt voor een comfortabele en aangename omgeving.

Is het infrarood paneel met dimbare led verlichting?

Ja, de led verlichting op het infrarood paneel is dimbaar in stappen, waardoor je de lichtintensiteit naar wens kunt aanpassen.