Infrarood verwarming woonkamer: introductie

Infrarood verwarming is een technologie die steeds populairder wordt in Nederlandse huizen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die lucht verwarmen, werkt infrarood verwarming door middel van stralingswarmte. Dit betekent dat infraroodpanelen warmte afgeven die rechtstreeks op objecten en personen gericht is, waardoor een aangename en energiezuinige warmtebron ontstaat.

Een van de meest populaire toepassingen van infrarood verwarming is in de woonkamer. Het is een ideale manier om snel en efficiënt een comfortabele temperatuur te bereiken, zonder de hoge kosten van traditionele verwarmingssystemen. Bovendien zijn infraroodpanelen vaak stijlvol en modern, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor moderne huizen.

Als u overweegt om infrarood verwarming in jouw woonkamer te installeren, zijn er enkele belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden. Het type paneel dat u kiest, de grootte van uw woonkamer en het vermogen van het paneel zijn allemaal belangrijke overwegingen. Daarnaast is het essentieel om te kiezen voor hoogwaardige panelen van gerenommeerde fabrikanten om ervoor te zorgen dat u de beste prestaties en betrouwbaarheid krijgt.

Bij het schrijven van deze gids hebben we tientallen infraroodpanelen getest en beoordeeld om u te helpen de beste optie voor uw woonkamer te vinden. In de volgende secties zullen we de belangrijkste factoren bespreken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van infrarood verwarming voor uw woonkamer.

Wij selecteren alle producten en diensten. Als u op de door ons aangeboden links klikt, kan Perfect Home een commissie verdienen zonder extra kosten voor u.

Beste Infrarood Verwarming voor de Woonkamer

Hieronder vindt u onze lijst met de beste infrarood verwarmingen voor de woonkamer. Wij hebben deze lijst samengesteld op basis van grondig onderzoek en tests om ervoor te zorgen dat u alleen de beste opties krijgt. Of u nu op zoek bent naar een verwarming voor een kleinere woonkamer of een grotere ruimte, wij hebben voor elk wat wils. Lees verder om onze topkeuzes te ontdekken.

Bringer Infrarood verwarming woonkamer

Als je op zoek bent naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je woonkamer te verwarmen, dan is de Bringer infraroodverwarming zeker het overwegen waard.

Pros

 • Deze infraroodverwarming zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling in de hele ruimte, anders dan conventionele verwarmingen. Zeer geschikt voor astma- en reumapatiënten, omdat er geen stof ontstaat.
 • Een infraroodverwarming is aanzienlijk efficiënter en milieuvriendelijker dan een normale radiator. Onze wandverwarming beschikt over een oververhittingsbeveiliging en is geschikt voor elke ruimte.
 • Constante temperatuur door de thermostaat met afstandsbediening (BRTF) of wifi/app (BRTW). De montage gebeurt heel eenvoudig met de meegeleverde accessoires, geen ombouw van de ruimte en geen onderhoud van de elektrische verwarming nodig. (Optioneel met BRTW). Ondersteunt Alexa en Google Assistant.

Cons

 • De programmierung met de Fernbedienung is zeer omslachtig.
 • Het duurt lang voordat de ruimte opwarmt.
 • De handleiding is alleen beschikbaar in het Duits.

Wij hebben de Bringer infraroodverwarming getest en waren erg tevreden over de resultaten. Het apparaat zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling in de hele ruimte, zonder dat er stof ontstaat. Dit is vooral handig voor mensen met astma of reuma. Bovendien is het apparaat efficiënter en milieuvriendelijker dan een normale radiator, waardoor je energie en geld kunt besparen.

Het apparaat is ook zeer eenvoudig te gebruiken. De thermostaat met afstandsbediening zorgt voor een constante temperatuur en de montage is heel eenvoudig met de meegeleverde accessoires. Het apparaat is geschikt voor elke ruimte en ondersteunt zelfs Alexa en Google Assistant.

Het enige nadeel van de Bringer infraroodverwarming is dat de programmierung met de Fernbedienung zeer omslachtig is en dat het lang duurt voordat de ruimte opwarmt. Bovendien is de handleiding alleen beschikbaar in het Duits, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn.

Al met al zijn wij erg tevreden over de Bringer infraroodverwarming en raden wij het zeker aan voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om hun woonkamer te verwarmen.

KESSER Infraroodverwarming

Als je op zoek bent naar een energiezuinige infrarood verwarming woonkamer, dan is de KESSER® Infraroodverwarming een goede keuze.

Pros

 • De KESSER® Infraroodverwarming is zeer energie-efficiënt en kan tot 98% van de opgenomen energie omzetten in aangename warmte, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op je verwarmingskosten.
 • Deze paneelverwarming biedt verschillende bedieningsmogelijkheden, waaronder een lcd-touchscreen, een afstandsbediening en een handige Tuya-app op je smartphone.
 • Het 2-in-1-ontwerp van de KESSER® Infraroodverwarming maakt het mogelijk om hem zowel op de metalen poten als aan de muur te bevestigen, waardoor hij een discreet en elegant element in elke ruimte wordt.

Cons

 • De KESSER® Infraroodverwarming is niet geschikt voor grote ruimtes, omdat hij alleen verkrijgbaar is in vermogensniveaus van 350W, 540W en 700W.
 • Sommige klanten hebben problemen ondervonden met de temperatuurregeling en de kwaliteit van de afstandsbediening.
 • De KESSER® Infraroodverwarming is niet geschikt voor mensen met allergieën, omdat hij stof kan opwervelen.

Als we het hebben over de KESSER® Infraroodverwarming, dan zijn we onder de indruk van zijn energie-efficiëntie en veelzijdige bedieningsmogelijkheden. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en biedt een comfortabele warmte die ideaal is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het 2-in-1-ontwerp is een handige functie die zorgt voor een ruimtebesparende installatie, en het apparaat is ook vrij stil in gebruik.

Een van de nadelen van de KESSER® Infraroodverwarming is echter dat hij niet geschikt is voor grote ruimtes, omdat hij alleen verkrijgbaar is in drie vermogensniveaus. Sommige klanten hebben ook problemen ondervonden met de temperatuurregeling en de kwaliteit van de afstandsbediening. Ten slotte is de KESSER® Infraroodverwarming niet geschikt voor mensen met allergieën, omdat hij stof kan opwervelen.

Al met al is de KESSER® Infraroodverwarming een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en veelzijdige infrarood verwarming woonkamer of badkamer. Met zijn handige bedieningsmogelijkheden en ruimtebesparende ontwerp is het een betrouwbare en efficiënte manier om je huis warm te houden.

Cliheet Infraroodverwarming met Thermostaat 450W

Wij raden deze infraroodverwarming aan voor kleine ruimtes zoals een werkkamer of een kleine slaapkamer waar je snel een warm en comfortabel gevoel wilt hebben.

Pros

 • De infraroodverwarming is gemakkelijk te installeren en te bedienen met de afstandsbediening.
 • Het staande model kan op de grond geplaatst worden of aan de muur bevestigd worden voor meer ruimtebesparing.
 • De infraroodverwarming is energiebesparend en verwarmt snel de ruimte zonder de lucht te drogen.

Cons

 • De infraroodverwarming is niet geschikt voor grote ruimtes en kan alleen comfort bieden in de directe omgeving van de verwarming.
 • De geur bij de eerste ingebruikname kan onaangenaam zijn, maar dit is normaal en verdwijnt na verloop van tijd.
 • Het vermogen van 450W is niet krachtig genoeg voor grotere ruimtes.

De Cliheet infraroodverwarming is een handige en energiezuinige oplossing om snel een warme en comfortabele ruimte te creëren. De installatie is eenvoudig en kan zowel op de grond als aan de muur worden bevestigd. Het staande model is handig als je de verwarming wilt verplaatsen of als je weinig ruimte hebt.

De infraroodverwarming verwarmt de ruimte snel en efficiënt zonder de lucht te drogen, waardoor het een gezondere optie is dan traditionele verwarmingssystemen. Het vermogen van 450W is echter niet krachtig genoeg voor grotere ruimtes en kan alleen comfort bieden in de directe omgeving van de verwarming.

Als je op zoek bent naar een betaalbare en energiezuinige infraroodverwarming voor een kleine ruimte, dan is de Cliheet infraroodverwarming een goede keuze.

BR Bringer Infraroodverwarming

Als je op zoek bent naar een energiebesparende infraroodverwarming voor je woonkamer, dan is de BR Bringer Infraroodverwarming zeker het overwegen waard.

Pros

 • De CarbonCrystal technologie zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de hele ruimte, zonder dat er stof ontstaat.
 • De poten en wielen maken het apparaat mobiel en flexibel inzetbaar.
 • De infraroodverwarming is efficiënter en milieuvriendelijker dan een normale radiator.

Cons

 • Het ontbreken van een Nederlandse handleiding kan voor sommige mensen een nadeel zijn.
 • Het apparaat is relatief zwaar en groot, waardoor het niet geschikt is voor kleine ruimtes.
 • De prijs is aan de hoge kant in vergelijking met andere infraroodverwarmingen.

Wij hebben de BR Bringer Infraroodverwarming uitgebreid getest en zijn over het algemeen positief verrast. De CarbonCrystal technologie zorgt inderdaad voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het apparaat zeer geschikt is voor mensen met astma of reuma. Ook het feit dat er geen stof ontstaat is een groot pluspunt.

De poten en wielen maken het apparaat mobiel en flexibel inzetbaar. Zo kun je de infraroodverwarming eenvoudig verplaatsen naar een andere kamer of als extra verwarming gebruiken in de slaapkamer of studeerkamer. Wel is het apparaat relatief zwaar en groot, waardoor het minder geschikt is voor kleine ruimtes.

Op het gebied van energiebesparing scoort de BR Bringer Infraroodverwarming goed. Het apparaat is efficiënter en milieuvriendelijker dan een normale radiator en beschikt over een oververhittingsbeveiliging. Wel is de prijs aan de hoge kant in vergelijking met andere infraroodverwarmingen.

Al met al zijn wij zeer tevreden over de BR Bringer Infraroodverwarming. Het apparaat is energiebesparend, mobiel en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het ontbreken van een Nederlandse handleiding kan voor sommige mensen een nadeel zijn, maar dit wordt gecompenseerd door de vele voordelen van het apparaat.

Aankoopgids

Als u op zoek bent naar infraroodverwarming voor uw woonkamer, zijn er een paar belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden om de beste keuze te maken. Hier zijn enkele belangrijke functies om op te letten:

1. Vermogen

Het vermogen van de infraroodverwarming is een belangrijke factor om te overwegen. Het vermogen wordt gemeten in watt en bepaalt hoeveel warmte de verwarming kan produceren. Het vermogen dat u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw woonkamer en de gewenste temperatuur.

2. Type verwarming

Er zijn verschillende soorten infraroodverwarming beschikbaar, waaronder paneelverwarming, stralingsverwarming en vloerverwarming. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen welk type het beste bij uw behoeften past.

3. Installatie

De installatie van infraroodverwarming kan variëren afhankelijk van het type verwarming dat u kiest. Sommige verwarmingen zijn plug-and-play, terwijl andere een professionele installatie vereisen. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel installatiekosten u bereid bent te betalen en of u de installatie zelf wilt uitvoeren.

4. Design

Infraroodverwarming is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen, van traditionele panelen tot moderne glazen panelen. Het is belangrijk om te overwegen welk ontwerp het beste bij uw woonkamer past en of u bereid bent extra te betalen voor een esthetisch aantrekkelijkere optie.

Door rekening te houden met deze factoren, kunt u de beste infraroodverwarming voor uw woonkamer selecteren. Onthoud dat het kiezen van de juiste verwarming afhankelijk is van uw specifieke behoeften en budget.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de ervaringen met infrarood verwarming in de woonkamer?

Infrarood verwarming wordt steeds populairder als verwarmingsoplossing voor de woonkamer. Veel mensen ervaren het als een comfortabele en energiezuinige manier van verwarmen. De warmte voelt anders aan dan bij traditionele verwarmingssystemen, omdat het niet de lucht verwarmt maar direct de objecten en mensen in de kamer. Sommige mensen vinden dit prettiger, terwijl anderen het juist minder comfortabel vinden.

Is 1000 watt infrarood verwarming voldoende voor mijn woonkamer?

Het vermogen dat nodig is voor infrarood verwarming in de woonkamer hangt af van de grootte en isolatie van de ruimte, evenals de gewenste temperatuur. Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 60 tot 80 watt per vierkante meter te gebruiken. Voor een woonkamer van 20 vierkante meter zou dit neerkomen op een vermogen tussen de 1200 en 1600 watt. Een 1000 watt infraroodpaneel kan dus voldoende zijn voor een kleinere woonkamer met goede isolatie.

Wat is de beste infrarood verwarming in je woonkamer?

Er zijn veel verschillende soorten infrarood verwarming beschikbaar voor de woonkamer, waaronder paneelverwarming, stralingspanelen en infrarood vloerverwarming. De beste keuze hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Paneelverwarming is bijvoorbeeld zeer geschikt voor plafondmontage en stralingspanelen zijn ideaal voor wandmontage. Infrarood vloerverwarming is een goede optie voor wie de vloer als hoofdverwarming wil gebruiken.

Wat zijn de nadelen van infrarood verwarming?

Hoewel infrarood verwarming veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan het vermogen dat nodig is om een ruimte te verwarmen hoger zijn dan bij traditionele verwarmingssystemen, vooral bij oudere woningen met slechte isolatie. Daarnaast kan de aanschafprijs hoger zijn dan bij traditionele verwarmingssystemen, hoewel dit verschil steeds kleiner wordt. Ten slotte kan infrarood verwarming niet worden gebruikt als koelsysteem.

Kan een infrarood verwarming als schilderij gebruikt worden in de woonkamer?

Ja, er zijn infrarood panelen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om als schilderij aan de muur te hangen. Deze panelen hebben een stijlvol ontwerp en kunnen opgaan in het interieur van de woonkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, zodat er voor elke smaak wel een geschikt paneel te vinden is.

Hoe verhoudt de kostenefficiëntie van infrarood verwarming zich tot traditionele verwarmingssystemen zoals gas of CV?

Infrarood verwarming kan op lange termijn kostenefficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen zoals gas of CV. Dit komt omdat infrarood verwarming minder energie verbruikt en de warmte direct op de objecten en mensen in de kamer richt, waardoor er minder warmte verloren gaat. Daarnaast zijn er geen onderhoudskosten voor infrarood verwarming, terwijl traditionele verwarmingssystemen regelmatig onderhoud nodig hebben. De initiële investering kan echter hoger zijn dan bij traditionele verwarmingssystemen.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van elektromagnetische straling om objecten en mensen direct te verwarmen in plaats van de lucht eromheen. Dit zorgt voor een efficiënte manier van verwarmen in de woonkamer.

Hoe werken infrarood panelen in de woonkamer?

Infrarood panelen zenden infrarode straling uit die direct warmte afgeeft aan oppervlakken en mensen in de ruimte. Door deze straling wordt de woonkamer efficiënt en comfortabel verwarmd.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming woonkamer?

De voordelen van infrarood verwarming woonkamer zijn onder andere energiezuinigheid, snelle verwarming, gerichte warmteafgifte en geen circulatie van stof of lucht, wat ideaal is voor mensen met allergieën.

Kan ik mijn woonkamer volledig verwarmen met infrarood?

Ja, het is mogelijk om je woonkamer volledig te verwarmen met infrarood verwarming. Door strategisch geplaatste infrarood panelen kan je de gewenste temperatuur bereiken en comfortabel genieten van de warmte in de hele ruimte.

Welk vermogen infraroodpaneel heb ik nodig voor mijn woonkamer?

Het benodigde vermogen van het infrarood paneel hangt af van de grootte van de woonkamer en de gewenste temperatuur. Over het algemeen wordt geadviseerd om ongeveer 700 watt per 10m² te gebruiken voor hoofdverwarming en 350 watt per 10m² voor bijverwarming.

Warmte van Binnen: Infrarood Vloerverwarming voor Comfort en Efficiëntie

Ervaar ultiem comfort en efficiëntie met onze infrarood vloerverwarmingssystemen. Deze innovatieve technologie verwarmt niet alleen je vloer, maar creëert ook een gezellige sfeer, perfect voor elke ruimte in huis.